Archief

Klankbordgroep bijeenkomst bij Kemira

Op 15 juni 2015 was de Klankbordgroep samen Veilig wonen en werken te gast bij het bedrijf Kemira, de vestiging in de Botlek. Na een hartelijke ontvangst door de medewerkers van het bedrijf is het bezoek gestart met een toelichting door de heer Jeroen van Woerden, managing Director.
Kemira is wereldwijd bekend om haar technische en innovatieve oplossingen met betrekking tot efficiƫntere toepassingen van water.
Kemira heeft vestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor staat in Helsinki, Finland. In Nederland heeft het bedrijf een vestiging in de Botlek en een in Europoort. Dit jaar bestaat Kemira Botlek 50 jaar en Kemira Europoort 25 jaar. Er werken ongeveer 180 mensen op deze twee locaties.

De Klankbordgroep mocht een kijkje nemen in de keuken van de vestiging in de Botlek.
In de Botlek heeft het bedrijf een kantoor, een laboratorium en worden producten voor waterbehandeling gemaakt.

Water de bron van leven en groei
Door het toepassen van slimme technieken draagt Kemira bij aan de ontwikkeling van een duurzame industrie en maakt het bedrijf schoon water bereikbaar voor meer mensen.
Het bedrijf produceert producten voor waterbehandelingen bij onder anderen de drinkwaterindustrie, olie- en mijnbouwindustrie en waterzuiveringsbedrijven. Met de producten van Kemira wordt water veilig, snel en efficiƫnt gereinigd. Veiligheid is daarbij de belangrijkste voorwaarde van het bedrijf.

Na de zeer interessante toelichting konden de bezoekers onder begeleiding van de medewerkers van Kemira het terrein op. De productieprocessen werden getoond en toegelicht. Ook konden de bezoekers een kijkje nemen in het laboratorium waar opdrachten van klanten worden ontwikkeld en proeven uitgevoerd. In de controlekamer hebben de medewerkers een toelichting gegeven van de technieken die zij gebruiken om het productieproces te volgen.

De bezoekers hebben het bedrijfsbezoek gewaardeerd met het cijfer 7.7.